slide (1).jpgslide (11).jpgslide-(15).jpgslide (8).jpgslide (4).jpgslide (9).jpgslide (10).jpgslide (12).jpgslide (6).jpgslide-(14).jpg

Каква дамаска и пълнеж да изберем

Избора на дамаска и пълнеж за новата мебел обикновенно е възможна само при поръчковите мебели, които ние произвеждаме или претапицираме. Това обикновенно е труден избор имаики в предвид огромното разнообразие от дамаски и пълнежи налични днес на пазара. Свързано е и с личните предпочитания а също и със необходимоста от съчетаването на новата или претапицирана мебел с останалия интериор.

Относно цветовете, приемливият вариант е дамаската да бъде  в близка до останалия интериор тоналност, като се счита, че бялото и черното не натоварват интериора с допълнителен цвят. Материята на дамаската също е труден избор и е добре да се помисли за предназначението на съответния мебел преди да вземете решение.

Естествените кожите са добър избор когато ще има интензивно ползване в офиси, кабинети и обществени места. Една дамаска от плат ще се повреди и замърси значително по бързо на такива места. Изкуствените кожи също няма да издържат на интензивна употреба. Въпреки че на външен вид наподобяват естествените, те много по бързо се напукват, от тях падат цели парченца и край с блясъка на мебелите. Добре подбрана и качествена естествена кожа е победителя в  тази ситуация.

Дамаските от плат са предпочитани за домашна употреба. Те се произвеждат в огромно разнообразие от цветове структори, материали, дебелини и бродерии, което Ви позволява да ги съчетаете със всякакъв интериор. Има много ефтини и красиви дамаски за малък бюджет, има и скъпи и луксозни дамаски. Бъдете внимателни при избора на материи. Някои от по-евтините, въпреки, че са красиви и с добри цветове не издържат на слънце и ако мебелите са изложени на директна слънчева светлина, лесно променят цвета си след време. Ако имате домашен любимец се съобразете със структората на дамаската. По плътни и гладки дамаски задържат много по-малко косми и се почистват значително по лесно а тези с бродерии и релеф се разнищват от ноктите на любимото Ви коте.

Пълнежите на меката Ви мебел, като скрит от дамаската елемент обикновенно са последното нещо за което бихте помислили при покупка или поръчка, но след време когато възглавниците станат меки и безформени Вие неминуемо разбирате за тях. Решението е смяна на пълнежа. Ние ще Ви предложим различни по плътност, материя и качество пълнежи. Имаики това в предвид, при поръчка на нов мебел се поинтересувайте какъв е пълнежа, има ли цип за по лесна смяна а и за пране на дамаската и тогава направете вашият избор.

За прекрасен мебел, които да ви е полезен дълги години и да радва Вас и околните, нашият съвет е - за дизаина - попитаите дизаинер а за самия мебел професионалистите с богат опит. Бъдете много внимателни и със съветите на консултант-продавачите в магазина, те може да са на работа за пъви ден когато избирате.

Поддръжка на естествена кожа

Полезно е да се знаят няколко правила за поддръжката на естествена кожа. Меката мебел направена от естествена кожа е значително по скъпа от тази с изкуствена и никой не би искал да я похаби от незнание как да я предпази от стареене или грешна експлоатация.

Едни от най-неприятните повреди по естествената кожа са механичните повреди. Те остават и дразнят погледа най-много а освен това са и слаби места за по-бързото до-увреждане на кожата. Домашните любимци са тези, които с острите си нокти лесно оставят неприятни следи по кожата. Случва се и разни стърчащи от джобовете ни предмети да нанесат непоправими следи, за това бъдете внимателни.

За почистване използвайте само меки, леко навлажнени с вода памучни кърпи. Ползването на спиртни препарати или други разтворители е опасно и може да доведе до появата на неприятни петна!

Пазете кожата от намокряне а ако това се случи избършете със суха и мека кърпа без да прилагате принудително сушене със сешоари или други източници на силна топлина! Кожата не понася силна топлина, включително и директното излагане на слънце!

За поддръжка, редовно намазвайте с препарати за естествена кожа само от доказани производители! Не си правете експерименти от рода на газ, мас, и подобни! Те се съдържат в препаратите, но в премерени количества и в необходимите пропорции. За честотата на мазане, следвайте правилото "колкото по-натоварен с употреба е мебелът" толкова по-често третиране с подхранващи препарати.

Всички тези простички правила ще запазят мебелите Ви от естествена кожа дълги години.

За тежки повреди по кожени или други дамаски потърсете съвета на нашите специалисти и те ще решат проблема Ви професионално.

Мебели Класик © 2012